Madártej

2 fő részére:

Az alaphoz:
500 ml 2,8%-os tej (házi tejjel még finomabb)
2 evőkanál porcukor
0.5 db vaníliarúd (belseje és héja)
4 db tojássárgája (bolti tojás is jó de házi tojással még finomabb)
2 evőkanál porcukor


A habhoz:
4 db tojásfehérje
1 evőkanál porcukor

 

Elkészítés:


A tejet felforraljuk egy nagyobb lábasban a hozzávalók között szereplő 2 evőkanál porcukorral, és a hosszában felvágott vaníliarúddal.

A 4 db tojássárgáját a 2 evőkanál porcukorral habosra verjük, majd a tejbe csurgatjuk folyamatos keverés közben. Kis lángon addig kevergetjük míg sűrűsödni kezd majd levesszük a lángról.


A 4 db tojásfehérjéhez és az 1 evőkanál porcukrot összekeverjük egy mikrózható műanyag vagy jénai tálban, majd kemény habbá verjük és meg mikrózzuk másfél percig. A mikróban a hab megfog keményedni és picit meg is emelkedik.

Egy kanállal az öntetünkre szaggatjuk a tojáshabot, megvárjuk még az elkészült madártej már nem forró majd hűtőbe tesszük, fél nap eltelte után madártejünk sűrű, pudingszerű lesz és készen áll az elfogyasztásra.